header-diabetes-praxis-zweigle

MOD DE LUCRU


Analize ”la minut” determinarea glicemiei, colesterolemiei, trigliceridemiei din sângele capilar
Diagnosticarea tulburarilor metabolismului glicemic: evaluare/diagnosticare/precizare stil de viata/la nevoie schema de terapie.
Alcătuirea unui regim alimentar în diabetul zaharat în funcţie de greutatea, înălţimea, activitatea fizică şi bolile asociate ale persoanei în cauză. De menţionat posibilitatea evaluării, mai ales la persoanele supraponderale şi obeze, prin bioimpedanţă, a procentului masei de ţesut adipos şi muscular, a cantităţii de apă din organism, a randamentului energetic al acestuia, extrem de utile în stabilirea unei diete adecvate. La cerere, regimul alimentar va fi alcătuit pe o perioadă de 7-14 zile.
Evaluare metabolism lipidic, stabilire tip de diagnostic/gravitate/severitate/necesitate schimbare stil de viata/orar mese/dieta specifica/terapie etapizata.
Bilant metabolism proteic stabilirea diagnosticului de hiperuricemie şi gută, a cauzelor determinante, precum şi stabilirea unei conduite terapeutice corespunzătoare (regim alimentar, tratament medicamentos, activitate fizică corespunzătoare, evaluare periodică).
Evaluarea statusului ponderal (denutriţie, supraponderalitate, obezitate), elaborarea unui regim alimentar adecvat, la cerere pe o perioadă de 7-14 zile.
De menţionat posibilitatea evaluării, mai ales la persoanele supraponderale şi obeze, prin bioimpedanţă, a procentului masei de ţesut adipos şi muscular, a cantităţii de apă din organism, a randamentului energetic al acestuia, extrem de utile în stabilirea unei diete adecvate
Evaluare complexa sindrom metabolic
Masurare compozitie corp/rata metabolsim bazal

Motive Frecvente de Adresare


Am sau nu diabet zaharat?
Ce, cand si mai ales CAT trebuie sa mananc ca sa imi controlez valorile glicemice?
Cand trebuie sa imi iau medicatia?
Am o foame de „dulce” chinuitoare. Ce trebuie sa fac?
Oare durarea articulara este de origine metabolica. Pot sa fac ceva?
Nu mai reusesc sa imi controlez valorile glicemiei. Gresesc cu ceva sau trebuie reajustata schema de medicatie.