Bună,

Mă știi din reclame ca Dr. D. De fapt, dr. Dana Stoian. Aveam 62 de kilograme când am rămas gravidă. Am crescut, am crescut și iar am crescut odata cu puiul meu. Cu două luni înainte de naștere, aveam 95 de kilograme și am hotărât să nu mă mai cântăresc.

Dupa ce am devenit mamă, când am reîncăput în pantofii mei și mă simțeam perfectă am avut 85 de kilograme. M-am hotărat sa fac o dietă pentru un om care nu are timp mult de gătit. Am ținut o dietă adaptată la greutatea, vârsta și înălțimea mea. Și am slabit. Toate cele 25 de klograme în câteva luni.

Am inceput aventure nutriției personalizate în decembrie 2005 cu o pacientă, care mi-a spus că vrea să slăbească așa cum am făcut-o și eu. Au trecut 12 ai. Am utilizat multe variante de diete și de reguli alimentare, am învățat și m- am dezvoltat odată cu pacienții mei.

Așa a apărut Dr. D Diet. NU vând nici un produs, nici un medicament, nici un substitut de mâncare, ci doar ordine, rigoare, schimbare și consecvență.

Dieta se adresează femeilor tinere, în postpartum cu sau fara afecțiuni tiroidiene sau femeilor cu ovar polichistic. NU este permisă anumitor categorii de pacienți care au dezvoltat boli asociate din cauza plusului ponderal vechi. Dr. D Diet are patru etape și fiecare durează între 4 si 6 saptămâni.

Lucurile sunt simple:
Ce nu este trecut nu am uitat, Nu este permis.logo-Dr-diet--final
Nu există întoarcere. Odată începutp trebuie parcursă
Orice abatere costă kilograme. Multe abateri compomit dieta.
Intreținerea este simplă și distractiva dacp o respecți ad literam.

Există liste de echivalente.

Dr. D Diet înseamna o schimbare mare. Care merită.

  • Reguli

    Consideratii generale:
    1. Dr. D Diet este o dieta etapizata, structurata in trei etape a cate 3-6 saptamani fiecare. Este o dieta ce impune continuitatea. O etapa odata inceputa trebuie dusa pana la capat, pe o durata de minim 3 saptamani. Trecerea la o etapa superioara nu mai permite intoarcerea la etapa precedenta.
    2. Dieta poate fi repetata maximum 1 data la 12-16 luni interval.
    3. Intreruperea dietei, reluarea etapelor sau trecerea la regulile de alimentatie anterioare dietei vor determina cel mai probabil ingrasarea.
    4. La finele celor trei etape recomandarile de intretinere trebuiesc respectate pentru a nu avea o crestere in greutate importanta.
    5. Ordinea meselor din zi se poate modifica, chiar daca nu este ideal.
    6. Ordinea zilelor recomandata poate fi schimbata. Aceeasi formula poate fi folosita 2 zile una dupa alta, apoi schimbata. NU este intelept alegera aceleasi retete 3 zile cinsecutiv.
    7. Dieta nu permite comasarea meselor recomandate intr-o zi.
    8. Aromele, mirodemiile sunt premise in functie de preferintele fiecarei personae in parte.
    9. Stil de viata recomandat pe perioada dietei si ideal ulterior:

    1. trezire cel tarziu la orele 09.00
    2. culcare cel tarziu la orele 24.00
    3. durata somnului de minim 7 ore/24 de ore
    4. consumul recomandat de lichide: a se vedea in de formula lichide
    5. orarul meselor: prima masa se consuma in primele 2 ore de la trezire, gustarea 1 la 3-4 ore interval, pranzul in intervalul 13.00-15.00, gustarea2 in intervalul 16.30-17.30, cina cu 3 ore ianinte de culcare sau relaxare totala, dar nu mai tarziu de ora 20.30.
    6. miscare in mod regulat: minim mers pe jos cate 35-45 de minute. Orice alta forma de efort este bine venita. Sporturi preferate: inot, efort cardio, aerobic cu toate variantele lui, fotbal, baschet, tensi de camp (joc simplu).
    7. Daca se opteaza pentru asocierea dieta + sport, antrenamentele intensive trebuiesc incepute cu minim 2 saptamani inainte de inceperea efectiva a dietei si continuat pe toata durata acesteia si minim 1 luna dupa dieta.

    10. Sursele acceptate de lichide sunt apa plata, apa minerala naturala, fara adaos de bioxid de carbon, sucul natural de fructe, preparat pe loc, supe si ciorbe gatite, ceai verde sau ceai de plante neidulcit, sau un 1 picatura de sirop de agave, cafea naturala cu sau fara cofeina, fara zahara cu maximul 20 ml lapte. Se pot consuma pana la 4 portii de cafea si ceai/zi. Nu sunt acceptate urmatoarele lichide: sifonul, preparatele instant de supa, ceai sau cafea, siropurile, concentratele de orice fel, alcoolul de orice tip. Este recomandat consumul de lichide intre mese sau imediat dupa mese.
    11. Este recomandat sa consumati strict produsele recomandate. Lista de echivalenti atasata este orientativa, dar trebuie utilizata cat mai rar posibil.
    12. Ceeace nu este recomandat nu este permis. Nici un preparat neamintit in dieta nu este omis sau uitat ci nu este permis.
    13. Dieta nu este recomandata urmatoarelor categorii de persoane:

    1. Femei insarcinate sau care alapteaza
    2. Copii si adolescenti
    3. Persoane cu diabet zaharat tip I sau tip II tratate cu alte medicamente decat metformin
    4. Persoane cu hiperuricemie (guta)
    5. Persoane alergice la oricare din alimentele recomandate in dieta
    6. Persoane care nu pot respecta regulile cu strictete si care nu sunt compliante la reguli/principia sau restrictii
    7. Persoane care nu pot renunta la consumul de dulciuri dau alcool
    8. Persoane cu constipatie severa, netratata sau neechilibrata
    9. Persoanele cu anomalii severa ale lipidogramei
    10. Persoanele cu istroic de eveneimente cardiac acute
    11. Persoanele cu istoric de accident cerebral vascular

    14. Candidatele perfecte – femei supaponderale cu sidrom de ovar polichistic si femeile cu afectiuni tiroidiene.
    15. Formula de calcul a lichidelor = 2000 ml + 250 ml pentru fiecare 5 kilograme peste greutatea ideala
    16. Formula alimentara se calculeaza pornind de la cantitatile recomandate mai jos, cu mutiplicarea acestora cu COEFICIENTUL PERSONAL, calculate dupa formula de mai jos.

    APORT RECOMANDAT = RMB + activitatea uzuala + activitatea fizica – 1000
    RMB – rata metabolsimului bazal – calculator gratuit pe site-ul www.centruldrd.roclick aici
    Activitatea uzuala = 25% din RMB
    Activitatea sportiva = 5-15% din RMB in functie de tipul si intensitatea sportului practicat
    COEFICIENT PERSONAL = APORT PERSONAL/1000

  • RMB – CALCULATOR RATĂ METABOLICĂ BAZALĂ

  • Etapa I

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 100 grame crenvurşti de vita sau pui
    • 1 linguriţa muştar normal, fin sau picant
    • Frunzele crude de la o andiva in loc de paine

    Gustare 1:

    • 4 măsline

    Prânz:

    • 200 gr grătar din piept de pui
    • Salata verde: 1 salata verde, 2 linguriţe ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare, piper dupa gust

    Gustare 2:

    • 100 grame şunca praga

    Cina:

    • 160 gr rasol de vita (carne de rasol de vita fiarta in apa sarata cu legume, oentru gust). Se consuma exclusiv carnea cu 1 lingurita de hrean simplu/cu smântâna.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 2 albusuri, preparate ochiuri in tigaie nonaderenta, fara adaos de ulei.
    • 50 grame piept de pui la gratar
    • 1 ardei grass au 1 rosie

    Prânz:

    • 200 gr rasol de limbă de vită sau porc (fiarta in apa condimentata, cu legume pentru gust). Se cosnuma exclusiv carnea cu 1 lingurita pastă de hrean
    • Apoi se consuma 1 fenicul (anason) taiat felii groase de circa 0.5 cm, presarat cu 1 lingura ulei de măsline, sare, piper. Uleiul de masline poate fin inlocuit cu ulei de dovleac.

    Gustare 2:

    • 4 ridichi

    Cină:

    • friptura de 200 gr cotlet de viţel, înăbuşita la cuptor (preparata fara ulei, fara legume)
    • garnitura 150 gr salată de varză alba proaspata (cruda)

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 75gr brânză mozzarela
    • 3 felii sunca italiana coto (similara cu sunca de praga)
    • 1 ardei gras si 1 rosie

    Gustare 1:

    • 1 ou fiert tare, umplut cu pasta de pate

    Prânz:

    • 200 gr şniţel parizian de viţel (preparat doar cu faina si ou, fara pesment) prajit in ulei special de prajit (de exemplu ulei de palmier, ulei de samburi de struguri)
    • 3 castraveţi muraţi (preparat de iarna sau la soare)

    Cină:

    • 2 bucăţi păstrăv la grătar ( se poate consuma si pastrav afumat)
    • Garnitura: 200 gr salată chinezească cu 2 linguri dressing clar de salată

    Mic dejun

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • papara preparata din 3 albuşuri ( ideal intr-o tigaie antiadeziva, care se poate stropi cu ulei de prajit). Se adauga feliile de la un ardei gras, inele de ceapa sau de praz. Garnitura = o rosie

    Gustare 1:

    • 4 ridichi

    Prânz:

    • 200 ml ciorbă de burtă, cu ardei iute, fără smântână
    • 200 gr Salată “ de salate“: salată verde, lolo bianco, lăptuci, salată eisberg, andive, salată china, ardei gras, 100 gr cubuleţe de şuncă, cu 2 linguri dresing de salată (clar, nu sos alb sau maioneză)

    Gustare 2:

    • 100 ml lapte bătut 3%

    Cină:

    • 200 gr grătar de viţel
    • Garnitura: 150 gr salată de spanac: frunze proaspete de spanac, opărite, cu un dresing fierbinte făcut din apă, aceto balsamico, 1 linguriţă ulei de măsline, sare, piper, 1 vârf de cuţit de zahăr. Deasupra se adauga 4 felii subţiri de parmesan.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • papara preparata din 3 albuşuri ( ideal intr-o tigaie antiadeziva, care se poate stropi cu ulei de prajit). Se adauga feliile de la un ardei gras, inele de ceapa sau de praz. Garnitura = o rosie

    Gustare 1:

    • 4 ridichi

    Prânz:

    • 200 ml ciorbă de burtă, cu ardei iute, fără smântână
    • 200 gr Salată “ de salate“: salată verde, lolo bianco, lăptuci, salată eisberg, andive, salată china, ardei gras, 100 gr cubuleţe de şuncă, cu 2 linguri dresing de salată (clar, nu sos alb sau maioneză)

    Gustare 2:

    • 100 ml lapte bătut 3%

    Cină:

    • 200 gr grătar de viţel
    • Garnitura:150 gr salată de spanac: frunze proaspete de spanac, opărite, cu un dresing fierbinte făcut din apă, aceto balsamico, 1 linguriţă ulei de măsline, sare, piper, 1 vârf de cuţit de zahăr. Deasupra se adauga 4 felii subţiri de parmesan.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • Albusurile de la 3 ouă fierte tari
    • ½ lingură pateu de pui, picant
    • 1 ardei gras
    • 1 rosie mica
    • 1 cană ceai verde

    Gustare 1:

    • 3 felii sunca de pui

    Prânz;

    • 250 gr rasol de vită cu os, tăiat transversal(osso buco) cu 2 linguri sos de usturoi sau sos de hrean sau mustar
    • 150 gr: salată de grădină: 1 salată verde, sau 1 cană frunze de spanac, 1 rosie, felii, 1 praf piper verde, ¼ cană ţelină apio, cubulete, ¼ cană castravete proaspăt, 1 lingura ulei de măsline, vinegretă de salată, mirodenii, sare, piper dupa gust.

    Gustare 2:

    • 150 ml chefir

    Cină:

    • 5 aripioare pui (sau 10 jumatati aripioare de pui), picante la gratar sau la cuptor (de exemplu in punga pentru cuptor)
    • 1 salată cholestlaw- salata de mar ras, morvoc ras, salata alba crusa rasa) cu sare si 1 lingura de masline.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • Papară din 3 albuşuri (ideal intr-o tigaie antiadeziva, care se poate stropi cu ulei de prajit). Se adauga feliile de la un ardei gras, inele de ceapa sau de praz.
    • Garnitura: 2 fire ţelină apio, mărunţită
    • 3 felii bacon
    • 4 măsline

    Gustare 1:

    • 150 ml lapte bătut

    Prânz:

    • 200 gr Cordon Bleu de viţel sau pui (pregatit in ulei special de prajit)
    • Garnitura: 200 grame salata de sfecla rosie condimentata dupa gust

    Gustare 2:

    • 5 ridichi

    Cină:

    • 100 grame crenvurşti de pui
    • 1 linguriţă de muştar

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 50 grame piept de pui la gratar rece (pastrami de pui)
    • 1 ardei gras
    • 4 ridichi
    • 1 ou fiert tare

    Gustare 1:

    • 5 masline negre

    Prânz:

    • 4 sau 5 mititei la gratar
    • 1 lingură muştar fin/iute

    Gustare 2:

    • 200 ml chefir caucazian

    Cină:

    • 1 portie salata Nicoisse – reteta clasica

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 150 ml chefir
    • 100 gr crenvurşti de pui, fierţi

    Gustare 1:

    • 1 ardei gras

    Prânz:

    • 250 gr grătar de piept de pui
    • 150 gr salată verde cu sos de iaurt

    Cină:

    • 250 gr muschiulet de porc la gratar
    • Garnitura: 1 stiulete de proumb fiert, presarat de sare. Se poate consuma si 1 porumb prefiert, preparat la gratar

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 150 gr andive proaspete, foi
    • 100 gr pateu de ficat (conservă sau mezel)
    • 1 roşie proaspătă

    Gustare 1:

    • 1 ardei gras

    Prânz:

    • 200 gr mancare de spanac, preparata cu putin lapte dar fara faina. La finele gatitului se adauga 1 lingura de amidon pentru gatit, pentru a da consistenta dorita mancarii de spanac. 1 linguriţă smântână vegetala optional.
    • Garnitura: 2 oua fierte tare taiate felii. Se consuma impreuna.

    Gustare 2:

    • 75 gr crenvurşti de vită
    • 1 lingură muştar

    Cina:

    • 300 gr şalău, file la grătar
    • 1 lingură suc de lămâie

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • papară din 4 albuşe (ideal intr-o tigaie antiadeziva, care se poate stropi cu ulei de prajit).
    • 200 gr salată de andive, cu sos de iaurt

    Gustare 1:

    • 150 gr piept de curcan la grătar, cu sare şi piper

    Prânz:

    • 200 gr salată eisberg, cu sos de salată
    • 200 gr file afumat de somon
    • 1 lingurita mustar ducle, cu marar

    Gusatre 2:

    • 5 masline

    Cină:

    • 2 pastravi afumati sau la gratar
    • 1 lingură sos de hrean

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • omleta preparata din albusurile de la 3 oua (ideal intr-o tigaie antiadeziva, care se poate stropi cu ulei de prajit). Se adauga inele de ceapa taiate marunt, 200 de grame de ciuperci champinion taiate marunt. Se adauga 50 de grame de cascaval ras in omleta, la finele prepararii.

    Gustare 1:

    • 5 ridichi

    Prânz:

    • 200 gr şniţel de viţel
    • Garnitura: 150 gr salată de roşii cu ardei, dresing de salată

    Gustare:

    • 4 măsline negre

    Cină:

    • 150 grame de salata asortata (verdem laptuci, amestec de salata) cu 1 conserva de ton, in suc propriu scursa, cu sare, piper dupa gust, zeama de lamaie dupa gust.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 200 gr ficăţei de pui, fierţi
    • 1 rosie
    • 1 lingură maioneză vegetala light

    Gustare 1:

    • 1 morcov

    Prânz:

    • 300 gr pui gril (piept, pulpe)
    • 150 gr ardei gras proaspăt

    Gustare 2:

    • 5 masline

    Cină:

    • 250 gr rasol de vita/vitel
    • 1 lingură spumă de hrean (pastă)
  • Etapa II

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 2 rosii proaspete
    • 3 linguri branza cottage, Exquisa
    • 100 grame pastramă de pui
    • Sare, piper după gust

    Gustare:

    • 150 ml chefir caucazian

    Prânz:

    • 350 ml ciorba de vită (orice legume, radacinoase, condiment dupa preferinte). Se consuma insa doar zeama si bucatelele de carne din ciorba.
    • 200 gr rasol pulpă de vită, secţiuni transversală cu os şi măduvioară cu 1 lingura de pasta de hrean.
    • Garnitura: 2-3 ardei copţi

    Cină:

    • 250 grame salata Cezar: 200 de grame salata verde, 50 gra cubulete de piept de pui la gratar, 1 lingura dressing de iaurt, 2 linguri crutoane

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 150 grame salata de vinete, fara maioneza
    • 2 rosii medii

    Gustare:

    • 75 ml lapte bătut degresat

    Prânz:

    • 300 gr ciorba de varza (preparata din varza alba cruda, rosii, ardei, ceapa, cu condiemnte dupa gust, cu sau fara bors).
    • 200 gr mâncare tocanita de carne de pui cu ciuperci
    • Nu se adauga faina in sos.

    Gustare:

    • 1 felie telemea, cu ceapă verde (2+3 fire)si 1 castravete

    Cină:

    • 250 gr merluciu sau pangasius la grătar sau la cuptor, cu 2-3 linguri sos picant
    • Garnitura: 150 gr salată verde cu dresing clar de salată

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 1 ou întregi, fiert, tare
    • 20 gr (2 linguri) pateu de ficat, fin sau picant
    • 2 andive, proaspete
    • 2 roşii
    • Se poate unge pateu pe frunzele de andive

    Gustare:

    • 6 măsline verzi

    Prânz:

    • 350 gr supă cremă de legume (supă de legume asortate, trecute prin sită fină, pasirate)
    • 200 gr ficăţei de pui, preparaţi după dorinţă (fierti, la gratar sau in tigaie nonadeziva stropita cu ulei de gatit)

    Gustare:

    • 150 ml iaurt de băut

    Cină:

    • 250 gr rasol de limbă de viţel/vită
    • Garnitura: 150 gr salată cu dresing de iaurt

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • salată de roşii cu ardei: 2 rosii cu 1-2 ardie grasi, feliati, sare, piper dupa gust, 1 linguta ulei de dovleac, cu 5 masline verzi. Se presara 1 lingură parmezan ras, sau telemea uscată rasă
    • Alaturat: 100 gr piept du pui la grătar, se consumă rece

    Gusatre 1:

    • 1 morcov

    Prânz:

    • 350 ml supă cremă de brocoli, sau supă de brocoli, cu morcovi, legume de supă) se va consuma doar zeama şi brocoli-ul)
    • 3 albuşe de ou prăjite (în tigaie de teflon, fără uneli sau cu 1 linguriţă de ulei de măsline)
    • 250 gr mâncare de mazare verde.

    Cină:

    • 2 ardei umpluti, cu carne toccata de vita, fara orez. Se prepara classic, cu bulion de rosii.

    Mic dejun:

    • 2 andive proaspete. Se taie marunt.
    • Se amesteca cu 10 anchios.

    Gustare 1:

    • 200 ml kefir
    • 1 felie şuncă de praga

    Prânz:

    • 300 gr supă de roşii !!!! fără găluşte
    • 200 gr piept de pui, curcan la grătar, fara pielita
    • Garnitura: 300 gr dovlecel, la gratar

    Gustare 2:

    • 1 morcov

    Cină:

    • 200 gr gratar de muschi de vită
    • 1-2 linguri sos de hrean, pastă de hrean, spumă sau hrean ras proaspăt
    • 200 gr salată verde, cu dresing de salată (clar)

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 150 gr fenicul proaspăt, felii subţiri, stropit cu ulei de măsline, sare piper după gust.

    Gustare 1:

    • 1 ou intreg fiert tare

    Prânz:

    • 300 gr supă/ciorba de legume de primăvară (legume noi, proaspete)
    • 250 gr ficat de viţel la gratar
    • garnitua: 200 gr sfecla rosie, condimentata dupa gust

    Gustare 2:

    • 5 masline

    Cină:

    • 200 gr şniţel de viţel (făcut cu făină, ou, şi parmezan ras în loc de pesmet, prajit in ulei de prajit, intr-o tigaie nonadeziva)
    • Garnitura: 250 gr morcovi noi, pe aburi (uşor dinstuiţi !!! fără adaos de zahăr)

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • papara din 2 ouă (preparata intr-o tigaie antiadeziva, care se poate stropi cu ulei de prajit).
    • 100 gr champinioane proaspete, taiate felii, se adauga in omleta.
    • 150 gr roşie 2 bucăţi medii se consuma separate sau se adauga in papara
    • 1 ardei gras mare se consuma separate sau se adauga in papara

    Gustare 1:

    • 50 grame pastrami de pui

    Prânz:

    • 300 ml ciorba de fasole verde
    • 2 pastravi păstrăv la grătar sau afumati
    • garniture: 150 gr salată china cu 2 lunguri dresing de salată

    Gustare 2:

    • 200 ml chefir 10%

    Cină:

    • 300 grame ghiveci de legume (orice preparat mai putin cartof)

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 2 rosii medii
    • 100 gr ardei gras proaspăt
    • 2 ouă, fierte tare
    • 100 grame cascaval

    Prânz:

    • 300 ml supa de mazare
    • 200 gr şniţel de viţel, parizian (cu făină în loc de pesment)
    • 200 gr salată verde, cu 2 linguri dressing de salată

    Gustare:

    • 8 ridichi

    Cină:

    • 200 gr salată Bulgareasca (salata verde, rosii, ardei, ceapa verde, castravete, porumb boabe, bucatele de sunca si de cascaval, 2 linguri dressing de iaurt)

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 100 grame crenvurşti de pui, fierţi
    • 150 gr salată de andive cu ardei (1 andivă, 1 ardei gras galben, felii, cu dresing de iaurt: Heinz, spock)
    • 100 ml cafea/ceai verde/ceai de plante

    Gustare 1:

    • 10 migdale prajite

    Prânz:

    • supă cremă de legume de primăvară (morcovi, varză de Bruxelles, mazăre, fasole verde, conopidă, fasole verde, ceapă, pătrunjel) pasirate
    • Friptură de vită cu legume: 150 gr canre+ 100 gr legume

    Gustare 2:

    • 150 gr kefir 10%

    Cină:

    • 200 gr file de peşte alb (după preferinţă) la cuptor, în sos de vin alb.
    • 100 gr salată de lăptuci, 2 linguri dressing clar de salată

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • Albuşul de la 2 ouă fierte tare, cubuleţe
    • 150 gr salată de castraveţi, cu sos de iaurt sau zaziki (după preferinţă), 2 linguri de sos

    Gustare 1:

    • 3 rulouri de şuncă umplute cu pastă de hrean

    Prânz:

    • ciorbiţă de fasole verde, 400 ml (preparată cu bacon, dar nu se mănâncă bacon-ul)
    • 150 gr friptura de vitel, la grătar sau cuptor.
    • !! pentru grătar se va marina carnea de miel cu 1 zi înainte în amestec de ulei de măsline, zeamă de lămâie, rozmarin, condimente de miel.)
    • 100 grame salată verde, cu vinegretă (dulce-acrişoară)

    Gustare 2:

    • 3 linguri brânză Cottage, exquisa hipolipidică
    • 1 felie (30 grame) şuncă din conservă
    • 1 andivă

    Cină:

    • 200-250 gr salată grecească.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 75 gr pastramă de pui
    • 150 gr salată din frunze verzi (salată verde, aeisberg, salată chinezească,lolo bianco, ….) cu 3 linguri dresing Thousand Island (Heinz)

    Gustare:

    • 1 30 gr gouda (1 felie)
    • 4 măsline negre
    • 1 roşie proaspătă
    • 1 ardei gras verde

    Prânz:

    • 350 ml supă de gulii
    • 300 grame musaca de vinete, cu carne tocată ( se unge vasul antiaderent cu ulei, se aseaza 1 strat de vinete, 1 strat de carne toccata de vita, 1 strat subtire de bullion, se repeta minimum 2 ori. Deasupra se presara parmezan ras. Se da la cuptor la 220 grade circa 90 de minute.

    Gustare 2:

    • iaurt degresat 150 gr

    Cină:

    • 250 gr grătar de piept de pui, fara pielita
    • 300 gr legume la grătar: vinete, roţii felii, ardei gras.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 2 felii mortadella de pasăre
    • 30 gr brânză cedar
    • 1 castravete proaspăt
    • 1 ardei gras
    • 4 măsline verzi
    • 50 gr ţelină apio, maruntite

    Gustare 1:

    • 1 roşie umplută cu salată de ton condimentata dupa gust

    Prânz:

    • 300 ml ciorbă de lobodă/salată verde/macriş
    • 350 gr mâncare de mazăre, cu cârnăciori la gratar

    Gustare 2:

    • 1 ou fiert tare

    Cină:

    • 250 gr muşchi de vită cu sos de piper (Pfeffer Steak)

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 200 gr salată orientală (de Boeuf)

    Gustare 1:

    • 60 gr mortadella de pui

    Prânz:

    • 200 gr mâncare de limbă de mânzat cu sos de mărar sau sos de roşii cu măsline

    Gustare 2:

    • 100 grame iaurt de băut

    Cină:

    • 350 gr mâncare: ardei umpluţi, la cuptor.
    • !!! umplutura doar cu carne tocată, fără orez.
  • Etapa III

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 100 grame crenvurşti de vita sau pui
    • 1 linguriţa muştar normal, fin sau picant
    • Frunzele crude de la o andiva in loc de paine

    Gustare 1:

    • 4 măsline

    Prânz:

    • 200 gr grătar din piept de pui
    • Salata verde: 1 salata verde, 2 linguriţe ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare, piper dupa gust

    Gustare 2:

    • 100 grame şunca praga

    Cina:

    • 160 gr rasol de vita (carne de rasol de vita fiarta in apa sarata cu legume, oentru gust). Se consuma exclusiv carnea cu 1 lingurita de hrean simplu/cu smântâna.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 2 albusuri, preparate ochiuri in tigaie nonaderenta, fara adaos de ulei.
    • 50 grame piept de pui la gratar
    • 1 ardei grass au 1 rosie

    Prânz:

    • 200 gr rasol de limbă de vită sau porc (fiarta in apa condimentata, cu legume pentru gust). Se cosnuma exclusiv carnea cu 1 lingurita pastă de hrean
    • Apoi se consuma 1 fenicul (anason) taiat felii groase de circa 0.5 cm, presarat cu 1 lingura ulei de măsline, sare, piper. Uleiul de masline poate fin inlocuit cu ulei de dovleac.

    Gustare 2:

    • 4 ridichi

    Cină:

    • friptura de 200 gr cotlet de viţel, înăbuşita la cuptor (preparata fara ulei, fara legume)
    • garnitura 150 gr salată de varză alba proaspata (cruda)

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 75gr brânză mozzarela
    • 3 felii sunca italiana coto (similara cu sunca de praga)
    • 1 ardei gras si 1 rosie

    Gustare 1:

    • 1 ou fiert tare, umplut cu pasta de pate

    Prânz:

    • 200 gr şniţel parizian de viţel (preparat doar cu faina si ou, fara pesment) prajit in ulei special de prajit (de exemplu ulei de palmier, ulei de samburi de struguri)
    • 3 castraveţi muraţi (preparat de iarna sau la soare)

    Cină:

    • 2 bucăţi păstrăv la grătar ( se poate consuma si pastrav afumat)
    • Garnitura: 200 gr salată chinezească cu 2 linguri dressing clar de salată

    Mic dejun

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • papara preparata din 3 albuşuri ( ideal intr-o tigaie antiadeziva, care se poate stropi cu ulei de prajit). Se adauga feliile de la un ardei gras, inele de ceapa sau de praz. Garnitura = o rosie

    Gustare 1:

    • 4 ridichi

    Prânz:

    • 200 ml ciorbă de burtă, cu ardei iute, fără smântână
    • 200 gr Salată “ de salate“: salată verde, lolo bianco, lăptuci, salată eisberg, andive, salată china, ardei gras, 100 gr cubuleţe de şuncă, cu 2 linguri dresing de salată (clar, nu sos alb sau maioneză)

    Gustare 2:

    • 100 ml lapte bătut 3%

    Cină:

    • 200 gr grătar de viţel
    • Garnitura: 150 gr salată de spanac: frunze proaspete de spanac, opărite, cu un dresing fierbinte făcut din apă, aceto balsamico, 1 linguriţă ulei de măsline, sare, piper, 1 vârf de cuţit de zahăr. Deasupra se adauga 4 felii subţiri de parmesan.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • papara preparata din 3 albuşuri ( ideal intr-o tigaie antiadeziva, care se poate stropi cu ulei de prajit). Se adauga feliile de la un ardei gras, inele de ceapa sau de praz. Garnitura = o rosie

    Gustare 1:

    • 4 ridichi

    Prânz:

    • 200 ml ciorbă de burtă, cu ardei iute, fără smântână
    • 200 gr Salată “ de salate“: salată verde, lolo bianco, lăptuci, salată eisberg, andive, salată china, ardei gras, 100 gr cubuleţe de şuncă, cu 2 linguri dresing de salată (clar, nu sos alb sau maioneză)

    Gustare 2:

    • 100 ml lapte bătut 3%

    Cină:

    • 200 gr grătar de viţel
    • Garnitura:150 gr salată de spanac: frunze proaspete de spanac, opărite, cu un dresing fierbinte făcut din apă, aceto balsamico, 1 linguriţă ulei de măsline, sare, piper, 1 vârf de cuţit de zahăr. Deasupra se adauga 4 felii subţiri de parmesan.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • Albusurile de la 3 ouă fierte tari
    • ½ lingură pateu de pui, picant
    • 1 ardei gras
    • 1 rosie mica
    • 1 cană ceai verde

    Gustare 1:

    • 3 felii sunca de pui

    Prânz;

    • 250 gr rasol de vită cu os, tăiat transversal(osso buco) cu 2 linguri sos de usturoi sau sos de hrean sau mustar
    • 150 gr: salată de grădină: 1 salată verde, sau 1 cană frunze de spanac, 1 rosie, felii, 1 praf piper verde, ¼ cană ţelină apio, cubulete, ¼ cană castravete proaspăt, 1 lingura ulei de măsline, vinegretă de salată, mirodenii, sare, piper dupa gust.

    Gustare 2:

    • 150 ml chefir

    Cină:

    • 5 aripioare pui (sau 10 jumatati aripioare de pui), picante la gratar sau la cuptor (de exemplu in punga pentru cuptor)
    • 1 salată cholestlaw- salata de mar ras, morvoc ras, salata alba crusa rasa) cu sare si 1 lingura de masline.

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • Papară din 3 albuşuri (ideal intr-o tigaie antiadeziva, care se poate stropi cu ulei de prajit). Se adauga feliile de la un ardei gras, inele de ceapa sau de praz.
    • Garnitura: 2 fire ţelină apio, mărunţită
    • 3 felii bacon
    • 4 măsline

    Gustare 1:

    • 150 ml lapte bătut

    Prânz:

    • 200 gr Cordon Bleu de viţel sau pui (pregatit in ulei special de prajit)
    • Garnitura: 200 grame salata de sfecla rosie condimentata dupa gust

    Gustare 2:

    • 5 ridichi

    Cină:

    • 100 grame crenvurşti de pui
    • 1 linguriţă de muştar

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 50 grame piept de pui la gratar rece (pastrami de pui)
    • 1 ardei gras
    • 4 ridichi
    • 1 ou fiert tare

    Gustare 1:

    • 5 masline negre

    Prânz:

    • 4 sau 5 mititei la gratar
    • 1 lingură muştar fin/iute

    Gustare 2:

    • 200 ml chefir caucazian

    Cină:

    • 1 portie salata Nicoisse – reteta clasica

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata 150 ml chefir
    • 100 gr crenvurşti de pui, fierţi

    Gustare 1:

    • 1 ardei gras

    Prânz:

    • 250 gr grătar de piept de pui
    • 150 gr salată verde cu sos de iaurt

    Cină:

    • 250 gr muschiulet de porc la gratar
    • Garnitura: 1 stiulete de proumb fiert, presarat de sare. Se poate consuma si 1 porumb prefiert, preparat la gratar

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 150 gr andive proaspete, foi
    • 100 gr pateu de ficat (conservă sau mezel)
    • 1 roşie proaspătă

    Gustare 1:

    • 1 ardei gras

    Prânz:

    • 200 gr mancare de spanac, preparata cu putin lapte dar fara faina. La finele gatitului se adauga 1 lingura de amidon pentru gatit, pentru a da consistenta dorita mancarii de spanac. 1 linguriţă smântână vegetala optional.
    • Garnitura: 2 oua fierte tare taiate felii. Se consuma impreuna.

    Gustare 2:

    • 75 gr crenvurşti de vită
    • 1 lingură muştar

    Cina:

    • 300 gr şalău, file la grătar
    • 1 lingură suc de lămâie

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata
    • 100 gr salata de vinete, fara maioneza ( cu putin ulei de masline si ceapa)
    • 2 rosii medii
    • 50 grame cas de vaca

    Gustare 1:

    • 1 para

    Prânz:

    • 300 ml supă mazare
    • 250 gr friptura de muschiulet de porc
    • 2-3 castraveti murati la soare sau muratura

    Gustare 2:

    • 10 masline negre

    Cină:

    • 300 grame ghiveci de legume (orice amestec dar cartof si fara smantana)

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata 2 oua fierte tare
    • 100 grame cas de vaca sau de oaie proaspat
    • 1 rosie
    • 1 ardei
    • 1 castravete

    Gustare 1:

    • 1 cana de fructe de padure

    Prânz:

    • 300 ml ciorba ardeleneasca (!!! Fara smantana sau galuste)
    • 250 grame pui la rotisor (fara pielita)
    • 250 grame salata verde, cu dressing clar

    Gustare 2:

    • 5 ridichi

    Cină:

    • 250 grame fructe de mare la gratar
    • 200 grame rosii chery la gratar

    Mic dejun:

    • cafea/ceai verde/capucino/apa plata 100 grame salata conopida (foarte putina maioneza)
    • 1-2 rosii medii
    • 1 fete biscotate

    Gustare 1:

    • 1 mar

    Prânz:

    • 300 ml supa crema de rosii
    • 300 grame mancare de fasole verde
    • 4 chifle (carne toccata de vita, fara orez) prajite in tigaie nonadeziva, cu putin ulei de prajit).

    Gustare 2:

    • 150 gr lapte batut

    Cină:

    • 250 grame copanele de pui la cuptor (fara pielita)
    • 150 grame legume asortate la cuptor
  • La finele dietei

    Pe o perioada de minim 1 luna se recomanda urmatoarele reguli. De fapt, trebuie sa vedeti regulile ca un stil de viata, care trebuie urmat in marea majoritate a zilelor, cat de des si de mult posibil.

    1. ORAR = pastrati recomandarile generale: mic dejun in primele 2 ore de la trezire, apoi cate 1 masa la 3-4 ore, respective ultima masa cu 3 ore inainte de culcare/relaxare totala;
    2. LICHIDE = continuati sa consumati lichide in cantitatile recomandate;
    3. ALCOOL = limitati consumul de alcool la vine sec (alb, rosu sau roze) nu mai mult de 200 ml de ocazie; pentru consumatorii sociali de alcool, nu uitati o pauza de 4-5 zile de abstinenta este necesara tot la 3-4 saptamani;
    4. SPORT = efectuati orice fel de sport, care va face placerE, si prin urmare il veti continua, in minim 2 sedinte/saptamana;
    5. COMBINATII = consumati fie preparate de carne si legume la o masa, fie lactate cu legume, fie carbohodrati cu legume. Evitati cat de mult posibil combinatiile “clasice”: carne cu cartof, carne cu orez, carne cu mamaliga, carne cu paste
    6. CARBOHIDRATII se pot cuantifica, ca si fracventa saptamanala astfel:
      1. Legume – la mai multe mese/zi
      2. Fructe – o masa de sine statatoare/zi
      3. Orezul – 2 mese/saptamana dar niciodata cu garnitura de carne. Exemple: risotto cu fungi porcini, risotto cu sofran, risotto cu dovlecei, risotto cu fructe de mare, pilaf cu legume, orice fel de mancare chinezeasca vegetarian cu orez fiert sau taitei de orez;
      4. Paste – maxim 1 masa/saptamana ca si fel de mancare principal, intotdeauna fara sos de carne. Exemple: alio olio pepperoncino, quarto fromagi, amatriciana, cu sos de rosii, cu pesto, cu fructe de mare;
      5. Mamaliga – maxim 1 masa/la 10 zile, se serveste cu lapte, cu branza, niciodata cu carne. Este fel de masa principal nu garnitura;
      6. Pizza – maxim ½ saptamani, ideal fara sunca/carne toccata/salam;
      7. Dulciuri – cat mai rar posibil. Daca nu se poate renunta atunci masa de sine statatoare care inlocuieste 2 gustari din zi.
  • Echivalenti

    In cadrul fiecarui grup, alimentele mentionate sunt egale intre ele ca si aport caloric, in limita cantitatilor indicate. Orice schimbare este posibila exclusive in cadrul fiecarei categorii in parte, pe baza calculului corespondentelor.
    Grupa lactate

    • 1 cana lapte 0,1% sau 1%
    • 1 cana lapte de soia
    • ½ cana iaurt natural

    Grup fainoase

    • ½ cana paste fierte integrale
    • 1 cana paste de orez, fierte
    • ½ cana orez salbatic cu bob lung (fiert)
    • ½ cana orez basmati cu bob lung (fiert)
    • ½ cana cuscus fiert
    • ½ cana porumb fiert
    • ½ cana fasole uscata, fiarta sau conserve, prefierte
    • 120 grame cartof

    Grupa paine

    • 1 felie paine integrala
    • 1 felie paine pumpernickel
    • 1 felie paine secara
    • 2 fette biscotate
    • ½ briosa Mc Donalds/madleine
    • 2 felii paine graham
    • 2 clatite cu lapte degresat

    Grupa carne si substituienti
    Toate cantitaile sunt pentru produsele crude.

    • 60 grame carne slaba vita/vitel/ovine
    • 75 grame muschi de porc
    • 90 grame sunca de vita/vitel
    • 90 grame piept dezosat de pui/curcan
    • 60 garme ciocanele/aripi de pui/curcan
    • 30 grame crenvurst
    • 60 garme sunca de pui/curcan
    • 120 grame peste alb (cod, salau, sole, merluciu, pangasius)
    • 60 garme peste colorat (ton, somon roz, pastrav, spada)
    • 45 grame peste inchis la culoare (macrou, sardine, somon de atlantic)
    • 120 grame fructe de mare
    • 30 garme branza
    • 45 grame branza degresata
    • 90 grame branza de vaci
    • 120 grame branza cottage
    • 4 linguri parmezan ras
    • 2 lingurite pasta de branza
    • ¼ avocado
    • 1 lingurita unt de arahide
    • 1 ou intreg
    • 4 albusuri

    Grupa vegetale
    Le puteti schimba oricum intre ele, fie 1 cana de legume proaspete fiind egala cu ½ cana legume preparate.

    • Spanac, brocoli, conopida, telina, ardei, ciuperci, dovlecel.
    • Anghinare, sparanghel, fasole verde, varza de bruxells, morcovi, castraveti, vinete, andive, laptuci, ridichi, rosii, zuchini.
    • Orice frunze verzi de salate 2 cani